fredag 29. januar 2010

Perlemorlasur på bordplaten kanskje?

Det var fantastisk å få malt ferdig vitrineskapet. Jeg har grugledet meg til å ta fatt på spisestuen. Egentlig hadde jeg tenkt å vente til jeg kan gjøre arbeidet ute på terassen.


Men jeg klarte ikke å vente lenger! Nå er jeg i gang. I går grunnet jeg seks stoler. Sterke greier denne heftgrunningen, så jeg snøvlet da jeg skulle legge meg. Går for vannbasert maling. Målet er å få malt første strøk i morgen.

Spisestuen er jo egentlig fin, om man forestiller seg at den er hvit. God norsk kvalitet fra Skjåk. MEN antikkbeiset furu. Forferdelig. Den har liksom fått et gulnet preg også. Passer fint at stolputene er svarte. Glad i svart-hvitt tema. Teppet skal ut.


Lurer på å gjøre noe spennende med bordplaten. Kanskje lasere med hvit perlemor? Dersom jeg først maler, og så laserer slipper jeg å slipe ned bordplaten. Men bordplaten vil være mer slitesterk om den pusses ned. Kanskje det ville vært litt tøffere med en bordplate som bryter litt. Noe å tenke på....
Ha en deilig helg alle sammen!4 kommentarer:

 1. N y d e l i g!

  Herlig med synet av løkblomster! er ikke å oppdrive på mine trakter enda...

  Nydelig blogg du har! Her kommer jeg gjerne igjen!

  Ha en trivelig helg!

  klem, cecilie

  SvarSlett
 2. ...kjenner meg igjen her.. med det med å vente.. hadde nok gjort som deg jeg også. Det kommer til å bli kjempefint - gleder meg til å se resultatet. LYKKE TIL med malingen idag

  klem Anita S

  SvarSlett
 3. Heisann og takk for hilsen!!
  Så kjekt å male!! Og resultatet blir jo kjempefint her hos deg!!
  Ble så nysgjerrig når jeg leste at du bodde i ytre Åsane.....der trådde jeg mine barnesko :o)
  Så nå har jeg sittet og myst på bildene dine her for å finne ut hvor du er......
  Har faktisk alltid lengtet tilbake til det stedet.....
  ha en fortsatt fin helg og lykke til med malingen :o)

  SvarSlett
 4. Hei på deg! Jeg smilte litt da jeg så kommentaren inne hos meg i helgen. Tenk at du også har fått en ugle lysestake. Det jeg smilte av var at du også har problemer med å feste lys oppi. Jeg skjønte også med en gang at dette var ikke lysestake for standard lysstørrelser, så jeg tror ikke den vil bli så mye brukt som lysestake. Men det jeg gjorde, var at jeg smeltet lyset over et annet lys til den ble passe i størrelsen, så satt jeg det nedi uglen, og da hang lyset fast i den smeltede stearinen. Skjønner du??? Lysestaken er jo helt til å spise opp.

  Så spennende med deg da, at du maler møbler. Jeg har lang fartstid med å male møbler. En av gangene brukte jeg vannbasert maling, men jeg er sikker på at jeg ikke kommer til å gjøre det igjen...aldri. Jeg ble så stresset av at malingen tørket altfor fort, spesielt når man skal inn i krinkelkroker på møblene. Jeg måtte jobbe så sykt fort og rutinert for å få det fint. Jeg synes oljebasert maling blir glattere og jevner seg ut mye bedre, så jeg anbefaler herved deg til å ikke bruke vannbasert på de stolene med så mange detaljer. Jeg pleier alltid å være ærlig og er ikke redd for å være det, men min mening er at bordplaten din bør bli like hvit som alt det andre. Du kommer ikke til å angre. Jeg malte nettopp et salongbord, og da brukte jeg oljemaling. Til den store flaten på toppen av bordet brukte jeg rulle + en fordriver (bred finbustet pensel fra jotun) til å jevne ut malingen med. bordet så nesten spraylakkert ut, og jeg er veldig fornøyd. Folk som har sett det er helt forundret over hvor fint det ble. Jeg skryter ikke, men vil bare at du skal ha en god opplevelse med å male møblene dine. Det er jo ikke hver dag man maler en spisestue.

  Nå ble det veldig mye skriverier fra meg her hos deg i dag, men sånn er det når jeg blir engasjert. Tusen hjertelig takk for besøk fra deg på bloggen min og jeg er veldig veldig glad for at du la igjen noen ord. Klem Minmill

  SvarSlett