torsdag 4. februar 2010

Mitt beste funn også! Kenwoodmaskin i drømmedesign. Nydelig lyseblå og hvit!

En underlig opplevelse, var det da denne flotte Kenwoodmaskinen lyste mot meg i bruktbutikken . Jeg leste om Inger Marie i Bo Bedre, og hun viste godbiter fra sin samling av gamle kjøkkenting. Hennes beste funn var en lyseblå og hvit Kenwoodmaskin. Hun syntes den var helt fantastisk å bake med.

Her er min! Den lyser opp i hyllen på kjøkkenet. Made in England står det under. Ikke mye som blir laget der lenger. Bollen har nesten ikke en ripe, så det er ikke sikkert den har vært brukt så mye. Men jeg skal bruke den masse:)

Kenwood har laget kjøkkenmaskiner siden 50-tallet. De første var hvit, så ble de hvit og lyseblå på 60- tallet. På 70-tallet var det selvfølgelig oransje som tok over.
Dette er bildet er fra reportasjen i Bo Bedre. Jeg tenkte at en slik en ville jeg også gjerne hatt. Så det var sprøtt at jeg fant en i bruktbutikken dagen etter. Folkene i butikken syntes sikkert jeg var litt skrullete som ble så overlykkelig over dette funnet. 300 kr. fikk jeg den for.
Den er i god stand, og alle vispene fulgte med. Det eneste som manglet var blenderen, men den har svigermor. Hun har en oransje 70-talls utgave i kjøkkenskapet sitt. Men blenderen var i glass og hvit (flaks), og den passer til vår!Vi testet ut maskinen, og prøvde Emmelines fantastiske oppskrift på krydderboller. De smakte himmelsk.Snart er det helg, og på terassen var det vakkert vinterlandskap! Nå er det storm!

Klem fra meg!

4 kommentarer:

 1. Så heldig du har vært - den var kjempefin :-)
  da er fastelavensbollene reddet..

  god kveld - hilsen Anita

  SvarSlett
 2. Hei, der var du heldig, nydelig og oser av nostalgi, husker de fra jeg var liten. Tenker bollene smakte fortreffelig. For en nydelig utsikt du har fra huset ditt. Ikke kjekt med storm. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 3. Kjempefin!, dette var nostalgi ! på min mors kjøkken står en slik i oransje :-)

  Ønsker deg en fin helg !
  Pst ! Loppemarked på Garnes ungdomsskule om en uke :-)

  Klem, Nostalgia

  SvarSlett