fredag 3. desember 2010

NIB-utfordring desember: Jul i vårt hus


Jeg synes de rosa julestjernene er søte, og jeg var så heldig å få en slik av en snill gjest som stakk innom. Lillepus liker å lukte på planter, men rører ikke denne. Jeg var litt redd for at han hadde tygget på den, men det var bare noen hakk i et blad. For julestjernen er svært giftig, så om katten din er ute etter den må den settes et sted hvor pus ikke når den.

Lillepus er av rasen Hellig Birma. Han har magiske safirblå øyne. Her er legenden:

Legenden forteller at lenge før Buddha sin ankomst til jorda, ble det bygd et tempel i Burma med navnet Lao-Tsun. Tempelet ble til for å ære guden Song-Hio og gudinna Tsun-Kyan-Kase. Når prestene ved tempelet nådde den evige ekstasen, ble sjelen deres overført til en av de mange hellige kattane som levde ved tempelet.


Den eldste og mest vise presten ved tempelet, Mun-Ha, tilbad spesielt gudinnen Tsun-Kyan-Kse, ei gudinne med vidunderlige safirblå øyne. Presten sitt skjegg hadde gyllen farge, og en mente at det var flettet av selveste guden Song-Hio.

En kveld ble tempelet angrepet av fiender, og presten Mun-Ha døde. Katten hans, Sinh, sprang da opp på hodet til herren sin, og Sinhs kropp som tidligere hadde vært hvit, fikk den samme gylne fargen som skjegget til Mun-Ha. Øynene skiftet så farge fra gul til safirblå som gudinnen Tsun-Kyan-Kse. Bena, ansiktet, øyrene og hale ble brune som jorden, mens katten sine poter ble hvite som et symbol på renhet. Blikket fra katten Sinh fikk fiendene til å flykte. Syv dager senere døde også Sinh, og i det samme steg Mun-Ha sin sjel inn i evigheten . Da skiftet alle kattene ved tempelet farge som Sinh, og et nytt mirakel var skjedd...


Ha en magisk helg!
Klem!
http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/2010/11/nib-utfordring-desember-jul-i-vart-hus.html

18 kommentarer:

 1. Det var en vakker legende<3

  SvarSlett
 2. NYYYYYYDELIG pus.... :) Jeg driver å prøver å få til et bilde av vår LillePus som vi kan bruke som julekort, men det var visst lettere sagt enn gjort... Ha en fin helg! Hilsen Lillian.

  SvarSlett
 3. Du har en nyyydelig pus!!! Vakker farge... Selv har jeg "bare" hus-rampe-katter :) Men ønsker meg Somali.. en gang i tiden...

  Lykke til på NIB forresten ;)

  SvarSlett
 4. Flott pus...! Bare rase-navnet i seg selv er jo helt fantastisk... hellig birma.... :o)

  SvarSlett
 5. søtt med rosa julestjerne og hvit katt.:-) <3

  SvarSlett
 6. For en fin blogg du har! legger deg til i listen min:-) Og takk for hyggelig kommentar inne hos meg! Hilsen Vilde

  SvarSlett
 7. Nydelig bilde av Lillepus <3 og rosa julestjerne! For en fin legende!

  SvarSlett
 8. takk for fine ord,
  blir så glad! :O)

  Kjempesøt pus du har :O)

  SvarSlett
 9. For en nydelig pus du har! Herlige farger <3
  klem Nina

  SvarSlett
 10. Hei!!

  Takk for kjekk kommentar inne på bloggen min. Det er ei stund sidan, men eg har fylt med på din blogg sidan :)

  Eit godt tips ang. julestjernene, eg visste ikkje at dei er giftige for kattar! Katten din ser så fantastisk mjuk og god ut :) Er det ein innekatt?

  Likar godt mottoet ditt som lærar, keep calm and carry on. Det er nødvendig for å "overleve" ;)

  Ha ei fin veke!

  SvarSlett
 11. for beginners like me need a lot of reading and searching for information on various blogs. and articles that you share a very nice and inspires me .

  cara menggugurkan kandungan
  obat aborsi
  jual obat aborsi

  SvarSlett