mandag 14. februar 2011

Jakten på Lotte

Figgjo har så mange flotte seviser. Mange gøye farger og mønstre. Men man kan ikke samle på alskens dilldall. Da ender man opp som disse maniske samlerene man ser på tv.. Folk som må graves ut av sine egne hus, og blir fratatt de 120 papegøyene de har levd sammen med de siste 30 årene. Kontainere blir bestillt av nærmeste pårørende, og den maniske samleren tviholder på skrotet, og legger ikke merke til at de 120 papegøyene blir hentet (heldigvis tenker jeg) av "Animal rescue". Først når huset er tømt merker samleren at papegøyene er borte, og de hysteriske gråtescenene begynner.


Jeg tror ikke dette kan skje meg. Tviler på at Dyrebeskyttelsen vil frata meg min høyt elskede Lillepus, og jeg får panikk når det begynner å bli litt rotete hjemme. Min mor var sikkert redd en stund da jeg bodde hjemme. Jeg hadde ikke mindre enn fire undulater. Og det burde jeg ikke hatt, for jeg klarer ikke å se fugler i bur, så de var "frittgående /flygende" undulater. Rommet mitt så ut som en zologisk hage.

I frykt for å bli manisk samler har jeg bestemt meg for å samle på et bestemt mønster fra Figgjos
Turi- design. Mønsteret heter  "Lotte". Kjempespennende å være på skattejakt når man er på utkikk etter noe spesielt.Dette søte lille toast-jernet er ikke et bruktfunn:) Jeg kjøpte det jeg en dag da jeg var så fryktelig sulten, og så likte jeg fargen da..
Lilla er en farge som også passer godt til Lotte. Som f.eks en GG lattekopp som dette.Det er fargene jeg falt for. Lilla og lyseblått.


Turid Gramstad Oliver (f. 22 januar 1938) er en norsk bildekunstner, kunshåndtverker født i Sandnes. Hun jobbet for Figgjo fra 1960-1980, og har tegnet mange av dekorene som folk forbinder med Figgjo. Lotte er silketrykt. Tingene hennes er merket Turi-design.

De søte blide figurene blir man i godt humør av. Vårlig med blomstene.

Ha en flott uke alle sammen!

5 kommentarer:

 1. Tanta til mamma hadde dette serviset. Koselig.

  Berre du ikkje heng opp tallerkenar på veggen. så anser eg deg ikkje for å vere samlarmanisk... ;-)

  SvarSlett
 2. Så koselig med et skikkelig samleobjekt :) Veldig miljøbevisst og fint! Og Lotte-serien var jo bare helt utrolig flott! Føler meg skikkelig kjøpegal av og til, og dette ga meg inspirasjon til å lete etter gamle perler. Jeg er på jakt etter gamle koselige dessertskåler, gjerne på stett og gjerne i forskjellige farger :) Sånn som mormor hadde :) Og så gamle fine portvinsglass. Note to self: Skal bli flinkere til å gå i bruktbutikker.
  Herlig ostesmørbrødjern, nam nam!
  God klem til favorittbloggeren min!

  SvarSlett
 3. Takk for et hyggelig besøk inne hos meg : ) Dekoren er tidløs og svært dekorativ! Jeg er utrolig begeistret for alt av norsk keramikk, da spesielt kopper, asjetter og fat fra Figgjo, Stavanger og Porsgrunn. Jeg har jobbet som gjestekunstner ved Porsgrunn Porselensfabrikk og dermed sett hvor mye håndarbeide det ligger bak det vi tror "bare" er fabrikert : ) Kos deg med serviset! Vi sees, ha en fortsatt superfin uke : )

  SvarSlett
 4. Kjempefine bilder og morsom bloggpost om Lotte-serviset - som jeg også samler på :-)

  Vi har visst flere like interesser, som katter, interiør og utdanning.

  SvarSlett
 5. Affixing a high quality tonneau go over onto your go for together rolex replica sale is a popular process which sometimes primarily give a boost to ones own truck's surface and even worthwhile. You may choose to pay back just a little spot of bucks and uncover an important go over which will feels very little superior to an important tarp and present compensate loads of cash and uncover an important tonneau go over that really causes an important fake rolex. While in the core community -- just where a good number of shoppers browse -- you can easily choose option greater than a small amount of prudently price design which can be secure, permanent, and even eye-catching. Various discusses surface cut-rate -- and even these are, even while several other breitling replica sale surface really expensive -- but they also honestly usually are not. Designed for one of the more area you should compensate not as much to buy a soft-top tonneau go over rather than for one hard-top go over, as a consequence the application develops into an important problem in man or woman quality so that you may which inturn go over you decide. All to easy to replica watches sale -- A task cleanse ones own van often is the option you may wash ones own cartier replica go over: really it's best not to start using a truck car tire and dashboard soap with it.

  SvarSlett