onsdag 11. mai 2011

"Hageprat"

Hos Fjordlykke står lyse Rhododendron og fruktrær i blomst. Plommetre ( "Herman"), morelltre  og et podet "familietre", med tre forskjellige epletyper. Her kan du høste både røde og grønne epler. Epletreet er definitivt min favoritt. Nydelige lyserosa blomster. I fjor var jeg litt redd for treet. Bladene var krøllete, og det stod ikke i full blomst slik det pleier. De få eplene som vokste fram var heller ikke noe å skryte av. Jeg trodde at treet kanskje var i ferd med å forlate oss. Men i år..Dekket med nydelige rosa blomster, og bladene er friske og fine. Ingen tegn til den mystiske "epletresyken". Det roper liksom ut "Here I am, still alive"!Veldig dekorativt med en kvist på bordet.


Har  du en favoritt i din hage?

9 kommentarer:

 1. Hei:)
  En av favorittene mine er syrin. Rhododendron er en annen favoritt. Har ikke den, men har planer om å prøve å få til en etterhvert:)
  Koselig blogg du har, gleder meg til å følge deg videre. Kjekt å "treffe på" lærere i bloggeverden, er lærer selv, jobber på barnetrinnet.

  Fin onsdagskveld til deg.

  Hilsen Høstmamma

  SvarSlett
 2. Så vakre blomster på epletreet ditt,her blir det nok mange deilige epler:)Jeg er glad i mine rhodendro busker, men er redd de vil bli avblomstret før 17 Mai, det har jo vært deilig sommervarme i mange dager.

  SvarSlett
 3. Hei!
  Dette var et kjekt nytt bloggbekjentskap:)

  Heldiggrisen du som har så bugnede store epletrær at du kan tillate deg å klippe av blomstrende kvister! Hos oss er epletrærne fremdeles så ferske at vi verner hardt om hver minste lille blomst i håp om at de blir til epler:)

  Det samme gjelder også for syrinene og rhododeodorantdronene (borsett fra at vi ikke håper på frukter her da...).

  Men om et par sesonger skal forhåpentligvis også jeg få gasse meg i fargeskjøre luktfylte kvistbuketter innendørs...

  Forøvrig høres det ut som om du er blitt rounduppet av naboen...

  Blomsterstjernen

  SvarSlett
 4. Hei på deg:) så fine blomster du har- jeg er fantastisk dårlig på blomster og har lite peilig der- men favoritt blomsten min for å sette i krukker og kurver ute- er definitivt hvite margeritter- de er sååå søte og minner meg om barndommen og prestekragene- elsker- elsker ikke:)

  Ser du er heldig å ha rødt SMEG kjøleskap- VAKKERT-ønsker meg et slikt og tror jeg bare MÅ kjøpe meg et snart:) Hvor har du kjøpt ditt?

  Ha en fin kveld- klem fra Vera

  SvarSlett
 5. Er kjempe fornøyd med Smegen. Kan virkelig anbefales:) Vi kjøpte det gjennom Sigdal kjøkken.

  SvarSlett