mandag 14. september 2009

Deilig å få naturen inn i hytten!

Vi styrer på med hytten vår! Maler utvendig, og pusser opp alle rom. Neste helg får vi nytt tak. Men vi har heldigvis ingen hastverk og koser oss med arbeidet. Å være på hytten i Sunnfjord er terapi! Jeg elsker naturen rundt hytten. Det er viktig å ta vare på den. Vi har ikke tenkt å lage noe svær hage. Et par frukttrær, noen bærbusker, litt roser og peoner er helt ok, for skogen bugner av bær, og lyngen er nydelig å se på! Vi kommer til å felle en del trær for å bevare den vakre lyngen, og forhåpentligvis se sjøen igjen. Da hytten ble bygget hadde man nydelig utsikt over den. Vi har heldigvis en flott naustetomt, og nyter sjøen der.


Vi har mye arbeid foran oss.. Sjekk ut furuen! Det er som å sitte inne i en uthult trestamme. I helgen gjorde vi ferdig gangen, og tidligere har vi tatt soverommene. Så nå kan vi endelig begynne på stuen og kjøkkenet. Men det blir litt av en jobb, for hemsen går bare over halve hytten, så i stuen har vi full takhøyde. Det er noen meter opp, og vi må bruke stillas.
Da vi kom på hytten i helgen så jeg meg rundt og tenkte, her er noe gale i stuen... Vi byttet om på spisestuen og sofagruppen. Da falt brikkene på plass. Vi har store deilige vinduer på nesten alle kanter i stuen, bortsett fra der sofagruppen stod. Ikke så smart, for da får man ikke nyte utsikten over den vakre naturen. Vi byttet om, og vips fikk vi naturen mer inn i stuen, og det er deilig å sitte i sofaen - mye bedre!
Det passet bedre med litt vegger rundt spisestuen. Veggene i stuen og på kjøkkenet har koselig rundtømmer. Så når vi er ferdig med maleprosjekt kan jeg henge opp en fin tallerkenhylle og et vakkert speil:) Spisebordet skal selvfølgelig også males.
Det første jeg gjør når jeg kommer på hytten, er å plukke inn en liten bukett med det som er av blomster, og tenner lys. Festus og Lillepusmannen har anvaret for å fyre opp peisovnen. Beste varmen som finnes!
I helgen gjorde vi ferdig gangen. Vi fant vi et lite IKEA skap som passet akkuratt inn i det lille hukket. 81 cm nøyaktig! Merkelig, skulle tro det var laget for gangen i hytten vår.


Deilig å få vekk synlig pø. Nå må jeg finne noen fine kurver å ha på toppen.


Vi har malt furudørene hvite, og brukte panellakk med masse hvitpigmenter i på veggene(har forbud mot å male veggene, så jeg har fått mannen i malingbutikken til å blande i så mye hvitpigmenter som han aldri har gjort før, påsto han..). Målet er å beholde den lune hyttefølelsen, men samtidig ha det lyst med masse hvitt. Veggene ser helt nye ut, og man slipper problemet med gulnet maling . Sist men ikke minst, Festus og Lillepusmannen føler ikke at han "dreper og forelder veggene med maling". Han sier at treet får nytt liv, og han blir glad inni seg. Alle fornøyd!Skulle hatt et før bilde, men dere kan sikkert tenke dere hvordan det så ut med mørknet furu.
Gulvet er lysnet med hvit olje.

6 kommentarer:

 1. Takk for koselig hilsen fra deg! Så flott hytte dere har. Måtte smile da jeg leste at du syns det var som å sitte i en uthula trestamme, hihi.. Det er sant, det blir jo så mye finere når det blir malt lyst. Syns det så veldig fint ut med sofaene og bordet foran vinduet. Så skikkelig koselig ut. Gangen ser jo flott ut når dere fikk malt den. Stilig skap også. :)

  SvarSlett
 2. Så fint det blir på hytta deres ! Jammen har dere stått på !

  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 3. Tusen takk for besøk og kommentar på bloggen min! Det set eg pris på! :) Katten blir ikkje min med mdet første, får ikkje ha dyr her eg leigar no. Men skal flytte til neste år. Så har begynt å legge av pengar! :)
  Har du birma?? Dei er sååå fine! Kor mykje betalte du for den?

  Så heldige dåke er som har hytte!! Det er min drøm!
  Det er nok som du seier mykje arbeid som ligg føre dykk, men tenk for eit resultat det blir! Heldiggrisar!

  Takk for kikken, eg kjem garantert tilbake!

  God natt!
  Klem therese dorthea

  SvarSlett
 4. Drømmehytte!! Gangen ble flott og tiper det blir lekkert når du får gjort jobben i resten!!! Teppet undet ble flott med frynser,du er flink!!
  klem

  SvarSlett
 5. Hei!
  Så fint det blir i hytten deres!Det gjør seg virkelig med litt hvitmaling.
  Vår hytte var også gulnet og mørk,og med lyse områder der det var tatt ned bilder,flyttet skap osv. Har malt nesten alt hvitt-vinduene gjenstår enda,det får bli til neste vår. Mvh.Minnie

  SvarSlett